Een lekkere cupcake

Wij hebben één favoriet recept voor cupcakes. Dit recept hebben we inmiddels al voor vele cupcakes gebruikt. Soms  passen we ‘m wat aan. Dan vervangen we bijvoorbeeld de witte chocolade door bijvoorbeeld banaan of appel. Geen tijd om te bakken? Ik zie je graag op mijn bakadres in Breda, dan staan de cupcakes voor je klaar!

Ingrediënten

Voor 12 grote cupcakes of 18 mini cupcakes:

    • 125 g basterd suiker
    • 125 g boter
    • 2 eieren
    • 1 tl vanille-extract
    • 125 g zelfrijzend bakmeel
    • 75 g geraspte witte chocolade

12 cupcakevormpjes of 18 min-cupcakevormpjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Klop de basterdsuiker met de boter goed luchtig, de boter wordt steeds witter hierdoor
  • Voeg de losgeklopte eieren (één voor één) en het vanille-extract toe en mix alles goed
  • Zeef het bakmeel in een kom en roer dit er doorheen.
  • Meng de witte chocolade erdoor heen
  • Vul de bakvormpjes tot ongeveer 2/3
  • Bak de cupcakes ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn (kleine cupcakes 13 minuten, grote cupcakes 15 minuten)
  • Als ze afgekoeld zijn kun je ze versieren!