Wat is eigenlijk het lekkerst?

Ons wordt vaak gevraagd wat het verschil is tussen fondant en marsepein. Tevens merken we dat nog niet iedereen bekend is met de huidige taarten met botercrème. Daarom hieronder een korte uitleg.

Fondant

Fondant is een suikerglazuur dat gemaakt is van suiker en glucose. Het is vrij zoet van smaak. Sommige personen geven bij voorbaat al aan dat ze ‘zo’n persoonlijke taart’ niet lekker vinden. Dat is vaak omdat zij in het verleden een taart op hebben met een dikke laag fondant. De taart ziet er mooi strak uit, maar echt lekker is het niet. Als we al een taart met fondant maken, dan doen we altijd een dun laagje. Dan maar een extra bobbeltje bij een taart die wél smaakt.

Marsepein

Marsepein is gemaakt van een mengsel van gemalen amandelen en suiker. Voor ons gevoel heb je hierin twee soorten mensen: you love it or you hate it. Wij horen bij de eerste categorie. Ook hier geldt hetzelfde principe als bij fondant. Hoe lekker het ook is, een dikke laag maakt de taart meestal niet lekkerder. Let wel op, sommige mensen hebben een notenallergie waardoor zij geen marsepein kunnen eten.

Botercrème

Een bekleding van taarten die de laatste jaren zijn opwacht heeft gemaakt is die van botercrème. Als je de botercrèmegoed bereidt kun je deze taarten heel strak afwerken. Met kleurstof kun je de botercrème in alle kleuren tevoorschijn toveren. Tevens kun je bijvoorbeeld witte chocolade toevoegen voor een extra lekkere smaak. Met botercrème blijft de taart luchtig en is hij een stuk minder zoet dan een taart met fondant of marsepein. Een nadeel is dat je de taart bij warm weer niet te lang buiten de koelkast kan laten staan. Dan lopen de eventuele figuurtjes er van af. Daarnaast smaakt een koude taart beter dan een lauwe taart.

We zien je graag op ons bakadres in Breda waar je jouw taart of cupcake met fondant, marsepein of botercrème kan ophalen!