Welke vulling past het beste?

Een vulling van een taart is natuurlijk heel persoonlijk. Voor jou, maar ook voor de gasten. Dat maakt het lastig. Mogelijk kun je niet altijd alle gasten gelukkig maken met jouw gekozen vulling. De één houdt van mokka, de ander houdt van frambozencrème. Gelukkig werken wij vaak met twee smaken en proef je ook nog biscuit en botercrème en/of fondant of marsepein. Dus voor iedere gast is het uiteindelijk toch een smakelijk gebakje.

Ik zou vooral aanraden om iets te nemen dat je zelf lekker vindt, daar gaat het uiteindelijk om. Jij mag tenslotte ook de overgebleven stukjes opeten. Daarnaast kun je rekening houden met het weer, zo gaan bepaalde vullingen erg goed met mooie zomers. Mocht het echt meer dan 30 graden worden, dan is bijvoorbeeld citroenkwark & lemon curd echt een topper!

Voor warme dagen zijn vullingen met fruit een aanrader, voorbeelden hiervan zijn:

  • Citroenkwark & lemon curd
  • Aardbeienmousse
  • Champagnemousse & aardbeien
  • Witte chocolade & frambozenmousse
  • Frambozenmousse
  • Bokkenpootjes met frambozen
  • Bananenmousse
  • Bitterkoekjesmousse met abrikozen

Mocht je in de winter een speciale gelegenheid hebben, dan kom je meer bij wat zwaardere vullingen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Melk/pure chocolade mousse
  • Melk/pure chocolade mousse met frambozen
  • Perenvulling met monchou
  • Tobleronemousse & banaan

Komen er veel kinderen op jouw feest? Wellicht houden zij wat meer van een vulling met fruit dan een vulling met chocolade. En voor kinderen (of zwangere vrouwen) kun je ook kiezen voor een alcoholvrije champagnemousse met aardbeien.

Ik probeer het mijn klanten niet te laten duizelen en bied een beperkt aantal smaken aan. Mocht je een wens hebben voor een andere smaak: geen probleem! We proberen nieuwe smaak uit in onze keuken in Breda. Wellicht kunnen we de smaak toevoegen aan ons assortiment. Uiteindelijk vinden we altijd de perfecte smaak voor jouw persoonlijke taart!