Handig om te weten

Tegenwoordig draaien wij onze hand niet meer om voor het bakken van een taart. We doen het tussen de andere werkzaamheden door en veel recepten kennen we uit ons hoofd. Dit was in het begin zeker niet zo. 

Hieronder een aantal tips & trics waardoor onze taarten en cupcakes steeds beter zijn geworden. 

  • Snij altijd het kapje van de (tussen)biscuitlaag af. Ook al denk je dat je de taart uiteindelijk wel recht krijgt afgesmeerd met botercrème; als je de taart doorsnijdt, zijn het ook geen gelijk lagen. Het is gewoon niet zo mooi. De overgebleven biscuit kun je gebruiken voor cakepops. Ook erg lekker!
  • Perfecte botercrème? Mix de boter minimaal 20 minuten op de hoogste stand van de mixer. Dan wordt de boter witter van kleur (waardoor hij beter te kleuren is) en gaat het minder snel schiften. Dit was echt een eyeopener. Ook hier geldt: heb geduld.
  • Ten aanzien van de temperatuur: je werkt een taart het beste af als hij koud is. Sinds ik zo’n grote kistvriezer heb, worden mijn taarten steeds strakker. In de koelkast wordt een taart ook koud, maar dit duurt echt een stuk langer. Als je taart licht bevroren is, kun je de randjes ook perfect afsnijden.
  • Wees niet zuinig met je ingrediënten. Het voorkomt dat je uiteindelijk alsnog te weinig hebt en op het laatste moment nog moet bijmaken. Tevens hebben wij minder goede ervaringen met het teveel halveren van recepten. Of het is zo weinig dat de mixer het niet pakt, of het brandt gelijk aan in de pan. Dus tegenwoordig maken we altijd een beetje meer. Dit gaat alsnog op de taart gaat of we eten het ‘s avonds op de bank nog lekker op.
  • We hebben inmiddels een heleboel spuitmondjes verzameld, erg prettig dat we gewoon kunnen kiezen. We gebruiken de M1 echt het vaakst. Onze lieveling! Hier hebben we er meerdere van. Super handig als je met meerdere kleuren werkt.
  • Een aantal uitsteekvormpjes hebben hun nut ruimschoots bewezen. We hebben al lange tijd terug een set van uitsteekvormpjes van het alfabet aangeschaft. Dit is zo handig! In het begin sneden we letters met de hand uit. Dit kost veel tijd en het wordt er niet netter op. Tevens staat standaar één setje rondjes klaar. De mogelijkheden daarmee zijn eindeloos.
  • Wat we standaard gebruiken zijn de volgende materialen: paletmes (10 cm, een langere is wat onhandig werken), (deeg)schraper, spuitzak, spuitmondje M1, taartkarton, ronde draaitafel en een stuk van een antislipmatje (voor tussen draaitafel en taartkarton). Deze spullen staan standaard op de aanrecht als we aan een taart bezig zijn.

Ook zin in een stukje? We zien je graag op ons bakadres in Breda!